Over 4PET Recycling

4PET RECYCLING BV, gesitueerd in Duiven, is een toonaangevende PET-Recycling organisatie met een capaciteit van meer dan 30.000 ton per jaar ( ca 750 miljoen flesjes ).
Extrusie capaciteit 15.000 ton per jaar.

Het verkoopprogramma van 4PET bevat zowel rPET flakes als rPET granulaten.

Voor beide kwaliteiten is de helderheid en zuiverheid extreem belangrijk, zo kunnen we namelijk het hoogste veiligheidsniveau voor de eindgebruiker blijven garanderen. 4PET heeft daarom een uitgebreid kwaliteitscontrolesysteem geimplementeerd dat voldoet aan strikte richtlijnen en procedures. Ons recycling proces voldoet aan de eisen voor contact met voedingsmiddelen. COREPET® voldoet aan alle Europese richtlijnen.

COREPET®

COREPET® is in de industrie een bekend en erkend materiaal. Het staat bekend om zijn lage gewicht, stabitileit, sterkte en bestendigheid tegen chemicaliën.

COREPET® is een vorm van verfijnd polyester dat zijn waarde ook buiten de verpakkingsindustrie heeft bewezen, COREPET® is een grondstofmateriaal waar veel vraag naar is in vele sectoren binnen de industrie.

COREPET® is geschikt voor extrusie en/of spuitgieten, bijvoorbeeld voor:

  • Strapping (omsnoeringsband);
  • Spuitgietproducten zoals flessen;
  • Bottle-to-Bottle-processen: PET-flessen worden omgevormd tot PET-flessen die 100% geschikt zijn voor levensmiddelen;
  • Folie op rol; flakes worden als middenlaag gebruik (d.m.v. een co-extruder) voor APET folie voor thermovorm-toepassingen.
  • Vezels voor de textielindustrie;
  • Vliezen voor de filterindustrie.