Certificering

Het productieproces van 4PET Recycling BV is geauditeerd en goedgekeurd door internationaal erkende autoriteiten.

FDA (N.O.L Februari 2008) :
” wij zijn tot de conclusie gekomen dat 4PET’s recycling proces PCR PET voortbrengt van een zuiverheid welke geschikt is voor productie van toepassingen die in contact komen met voedsel volgens gebruiksvoorwaarden C t/m G, zoals beschreven in Tabel 2 op de FDA website:
http://www.cfsan.fda.gov/~rdb/opa-fcn3.html “.

Het machinepark van 4PET voldoet aan de richtlijnen van ARGE Cyclos/HTP.

4Pet Recycling is gecertificeerd volgens ISO 9001 / 2015 (Kwaliteitsmanagement ) en ISO 14001 : 2015 (Milieumanagement ).

Ons recycling proces en  management systeem zijn geauditeerd en gecertificeerd voor EuCertPlast.

EuCertPlast  ( www.eucertplast.eu )  is een project dat een Europese certificering voor post-consumeer kunststof wil realiseren en handhaven.

De certificering is op basis van de Europese Standaard EN 15343 : 2007 en  is  gericht op milieuvriendelijke recycling, het vergroten van transparantie en de te recyclen  volumes,  de traceability van ingezamelde post-consumer materiaal.

Corepet® FR 80 is dankzij zeer efficiënte zuiveringstechniek van flakes en zeer fijne filtratie door ons VACUREMA systeem, goedgekeurd voor contact met voedsel volgens FDA en EFSA en voldoet aan de criteria van vooraanstaande merknamen.

4PET’s productielocatie staat op het punt de EFSA (European Food Safety Authority) certificering te ontvangen.