Groei van inzameling en recycling in Europa blijft stijgen : meer dan 1.8 Mton PET Flessen verzameld en gerecycled in 2015

petcore

Met ruim 1,8 miljoen ton aan ingezamelde en gerecyclede PET-flessen, is het volume met 5% gestegen in vergelijking met 2014. Dit betekent dat 59 % van alle flessen op de Europese markt voor hergebruik zijn ingezameld en gerecycled, een stijging van 2% ten opzichte van de 57 % in 2014.

Dat is de conclusie van PCI Wood Mackenzie in zijn meeste recente onderzoeksrapport over de inzameling en recycling van Post – Consumer PET.

“PETCORE Europa is verheugd over de continue groei van de inzamel – en recycling percentages.

In de context van een Circulaire economie, is het (over)duidelijk dat PET Recycling een voorname rol vervult en in belangrijke mate bijdraagt aan de realisering van de gestelde kunststof-recycling doelen.

Het onderzoek verhaalt niet alleen over de successen met betrekking tot de inzameling en recycling van PET binnen Europa, maar in het rapport is ook aandacht voor de uitdagingen waarvoor de PET industrie staat en het benadrukt de noodzaak van een verbeteringen in de inzamelsystemen.

Het 25 pagina’s tellende rapport geeft een volledig overzicht van de ingezamelde volumes in 2015 én prognoses tot 2020.

Om het volledige rapport in te zien, ga dan aub naar :   http://www.petcore-europe.org